Stanovanje KG

Apartment KG

Idejna zasnova in projekt za izvedbo notranje opreme

Lokacija: Kranj, Slovenija
Faza: izvedeno, 2016
Površina: 82 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.
Foto: Larisa Kazić

Stanovanje je bilo zasnovano za naročnika z jasno vizijo. Izčiščene linije, funkcionalna zasnova, čim manj odprtih površin in nič odvečnih elementov, so bila vodilna izhodišča oblikovanja. V svetlem stanovanju, z dobrimi prostorskimi izhodišči, osrednji element predstavlja veliko okno v bivalnem delu z lepim razgledom na okoliško pokrajino.

Veliko okno je prevzelo tudi glavno vlogo pri zasnovi bivalnega dela, ključni element okoli katerega je bila zasnovana omara s poudarjenim okvirjem, ki po eni strani poudarja razgled – sliko narave, po drugi strani pa je oblikovano kot sedišče. Skupaj s sedežno garnituro dobimo velik, uporaben in udoben prostor za druženje in počitek.

Rdečo nit v stanovanju predstavljajo strogo linijsko oblikovani elementi v beli barvi, ki so prekinjeni z lesenimi nišami, ki v prostor vnesejo dinamiko.

Vso pohištvo v stanovanju je bilo oblikovano po meri.

 

Realized project

Location: Kranj, Slovenia
Project date: 2016
Area: 82 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.

Photo credit: Larisa Kazić

The interior was custom designed for a client with clear and pre-designed vision. The main starting points were: clear lines, functional design, no open cabinets and no superfluous elements.

Big window represents the focus of attention of large and bright apartment that frames a beautiful view. And it has soon become a foundation of main conceptual design. Desiring to increase the meaning of that window, we designed a multipurpose cabinet with large integrated sitting area that visually continuous with sofa in the living room.

Thread represents linearly designed furnishing in white colour softened with wooden elements that pop out of whiteness.

All furnishing in the apartment was custom designed.