Počitniško stanovanje PH

Vacation apartment PH

Idejna zasnova in projekt za izvedbo notranje opreme

Lokacija: Koper, Slovenija
Faza: izvedeno, 2020
Površina: 100 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.

Lastnika počitniškega stanovanja v novem večstanovanjskem objektu s pogledom na staro mestno jedro Kopra sta Američana. Par, ki se je nekaj let nazaj ob kratkem dopustovanju v Sloveniji zaljubil v lepote naše države in se odločil, da je v življenju čas za novo poglavje. Skupaj s sinom so se za stalno preselili v Slovenijo. Počasi so raziskali vse kotičke države in se odločili, da je čas za nakup počitniškega stanovanja nekje na obali.
Njuna želja je bila, da se morski pridih na sodoben način zrcali tudi v oblikovanju opreme. Čim več svežine s posameznimi morskimi barvnimi poudarki in nanizanimi odprtimi predeli v opremi, kamor bi lahko galerijsko razstavila predmete, ki sta jih s seboj pripeljala iz vseh koncev sveta.
Stanovanje ima precej nenavadno trapezoidno oblikovan bivalni del, ki je sprva predstavljal izziv, kasneje pa se je izkazalo, da daljša kraka narekujeta glavne smeri dogajanja v prostoru. Vzdolž ene stranice smo oblikovali linijsko zasnovane omarice, ki so v jedilnici oblikovane kot klop s shranjevalnim predelom in se nadaljujejo v niz omaric v dnevnem prostoru, kjer lamele vizualno razmejujejo programsko zasnovo prostora. Vzdolž druge stranice pa je niz omaric zasnovan kot sedišče – bralni kotiček s stransko komodo. Sicer »mrtvi kot« za sedežno garnituro tako dobi nov namen in dnevna sobo dvojno orientacijo. Dobimo nov »mikroambient«, ki prostoru doda vrednost.
Lastnika sta želela čim večjo »ameriško« kuhinjo, zato smo izkoristili obe steni za organizacijo glavnega dela ter dodali otok s šankom.
Dodatni pohištveni kosi Nika Kralja pa dajo prostoru »piko na i« in povežejo sodoben ambient z večno klasiko slovenskega oblikovanja.

 

Realized project – interior design

Location: Koper, Slovenia
Project date: 2020
Area: 100 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.