Stanovanje NS

Apartment NS

Idejna zasnova in projekt za izvedbo notranje opreme

Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Faza: izvedeno, 2020
Površina: 50 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.
Foto: Larisa Kazić

Lastnik svetlega dvosobnega stanovanja z veliko teraso, ki se nahaja na vrhu novega večstanovanjskega objekta, je želel čim bolj »strnjeno« zasnovano opremo v svetlo sivih odtenkih s posameznimi temnejšimi poudarki. Ker ima stanovanje visok strop (2,8 m), smo z vgradno opremo izvedeno po meri dobro izkoristili prostor.
Vizualno smo želeli povezati spalnico ter vstopni del z dnevno sobo v čim bolj enovit in prehoden prostor. Visoke garderobne omare v spalnici se nadaljujejo v visok sklop omar na hodniku in povežejo z večnamenskim predelom v dnevni sobi, katerega osrednji del je v celoti zasnovan iz sklopnih panelov. Za njimi se skriva velika delovna miza ter predel s televizijo.
Glavni del kuhinje je organiziran linijsko, z veliko shranjevalnega prostora v visečih omaricah, ki segajo vse do stropa. Otok, ki poteka vzporedno z oknom pa se nadaljuje v jedilno mizo in omogoča večjo pretočnost v prostoru, kakor če bi bil vzporeden z glavnim delom kuhinje.
Dolga kontrastna črna linijska svetila pa kot smerokazi narekujejo glavne smeri gibanja v prostoru in hkrati poudarjajo izhodiščne linije zasnove opreme.

 

Realized project – interior design

Location: Ljubljana, Slovenia
Project date: 2020
Area: 50 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.
Photo credit: Larisa Kazć