STANOVANJE NI

Apartment NI

Idejna zasnova in projekt za izvedbo notranje opreme celotnega stanovanja

Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Faza: izvedeno, 2024
Površina: 61 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.
Foto: Manja Bergant

Ker je bilo stanovanje kupljeno v začetni fazi gradnje večstanovanjskega objekta, smo lahko prilagodili tloris željam lastnice stanovanja. V prvotni zasnovi je bila med kuhinjo in hodnikom predvidena stena, ki je že tako majhen prostor delila na dva še manjša in temna prostora. Z odločitvijo, da se stena ne izvede, je sicer kuhinja postala del hodnika, vendar sta prostora pridobila na boljši funkcionalni izkoriščenosti in postala naravno osvetljena. Končni del velike kuhinjske omare je tako postal tudi garderobna omara za odlaganje sprotnih jaken in čevljev ob vstopu v prostor.
Otok je postal srce prostora in hkrati tudi omogoča hiter prehod med kuhinjo in jedilno mizo, zato smo se odločili, da ga oblečemo v črn kamen in poudarimo njegov značaj.
Med dnevnim prostorom in spalnico smo umestili velika drsna vrata, kar omogoča, da spalnica postane del osrednjega prostora in stanovanje se optično poveča.
Vsa oprema v stanovanju je bila izvedena po meri, kar omogoča najboljšo izkoriščenost prostorov. Z lastnico smo se pri zasnovi odločili, da bo glavnina opreme oblikovana v svetlejših bež odtenkih, ki pa bodo s posameznimi segmenti v črni barvi poudarili značaj stanovanja ter uresničili željo lastnice, ki je ljubiteljica črne barve. Prav tako so bili v črni barvi izbrani vsi dodatki, tehnika, armature, jedilna miza, žametni stoli, svetila itd.

 

Realized project – interior design

Location: Ljubljana, Slovenia
Project date: 2024
Area: 61 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.
Photo credit: Manja Bergant