Poslovni prostori STADA

Office space STADA

Idejna zasnova in projekt za izvedbo prenove ter notranje opreme poslovnih prostorov Stada

Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Faza: izvedeno, 2023
Površina: 200 m2
Naročnik: Stada d.o.o.
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a., Maruša Debevec u.d.i.a.
Foto: Manja Bergant, Maruša Debevec

Prenova poslovnih prostorov je obsegala celovito predelavo obstoječih prostorov ter njihovo razširitev. Da bi se obstoječi in na novo dodani prostori povezali v celoto, smo se odločili, da rušimo vse obstoječe elemente (nenosilne stene, inštalacije itd.), saj je bila dispozicija prostorov in opreme nefunkcionalna glede na delovanje podjetja (predimenzionirane, zaprte in temne pisarne, premajhna čajna kuhinja, neuporabna konferenčna soba, temna sprejemnica, itd.).
Na željo stranke smo se odločili za semi-oceansko organizacijo delovnih mest in posamezne otočne sklope delovnih mest umeščenih v odprti del prostora »prekinili« z zaprtimi tipi pisarn. Tako smo dobili preplet zaprto/odprtih prostorov, ki celoto razdelijo na posamezne oddelke in so hkrati tudi povezani med seboj. S takšno tlorisno dispozicijo so osvetljeni vsi deli prostorov vključno s sprejemnico.
Ker v pisarniških prostorih, v praksi, velik del površine zavzamejo hodniki, smo se pri novi zasnovi odločili, da hodnik postane del odprtega dela pisarn, kamor so za sklop drsnih panelov umeščene tudi vse shranjevalne površine ter velik printer. Otoke miz pa smo od hodnika vizualno ločili z nižjimi omarami v katere so integrirana korita z zelenjem, ki vnesejo v prostor toplino in domačnost.
Skupni prostori (čajna kuhinja in konferenčna soba) so umeščeni na skrajni konec pisarn in s svojo vsebino (bolj glasno dogajanje) ne motijo poteka dela. Povečali smo površino čajne kuhinje, ki je postala hkrati tudi manjša obedovalnica z dolgo šank mizo ter posodobili konferenčno sobo.

 

Realized project – complete renovation and interior design

Location: Ljubljana, Slovenia
Project date: 2023
Area: 200 m2
Client: Stada d.o.o.
Project team: Manja Bergant, m.i.a., Maruša Debevec u.d.i.a.
Photo credit: Manja Bergant, Maruša Debevec