Stanovanje Verona

Apartment Verona

Idejna zasnova in projekt za izvedbo notranje opreme celega stanovanja

Lokacija: Verona, Italija
Faza: izvedeno, 2022
Površina: 120 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.

Stanovanje se nahaja v italijanskem mestu ljubezni, Veroni. Zato smo se z lastniki stanovanja odločili, da ga opremimo v stilu italijanske elegance, da še bolj poudarimo karakter prostora v katerega je umeščen. Prefinjena lahkotnost bivanja (glavnina po meri izvedene opreme je načrtovana v bež odtenkih ter orehovem furnirju) se prepleta z opremo v temnejših tonih (črn kamen, črne lamelne stene, črno dimljeno steklo, črna miza, stoli in svetila).
Stanovanje je tlorisno zasnovano tako, da ob vstopu skozi glavni vhod, stopimo direktno v dnevni prostor. Da bi vizualno ločili dnevni prostor od vstopnega, smo oblikovali lamelni »vetrolov«, ki poudari vhod v stanovanje.
Dnevna soba in kuhinja sta med seboj povezani z večnamenskim otokom, ki je v smeri dnevne sobe oblikovan kot omarica za TV, v smeri kuhinje pa ima funkcijo kuhinjskega otoka in nudi dodatno delovno površino kuhinje.
Srce bivalnega dela predstavlja črna okrogla miza z lesenimi Moltenijivi stoli s sedišči v zelenem usnju ter črnim usnjenim okroglim svetilom.
Bivalni in spalni prostori so ločeni z drsnimi vrati. V mirnem/spalnem delu stanovanja sta umeščeni še dve spalnici, pisarna ter dve kopalnici. Vsi prostori se odpirajo na hodnik, ki ima tudi funkcijo »galerije« s sistemom odprto/zaprtih omar v nišah hodnika.
Glavna prednost stanovanja sta tudi dve veliki nadkriti terasi, do katerih se dostopa iz vseh prostorov.

 

Realized project – interior design

Location: Verona, Italy
Project date: 2022
Area: 120 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.