Stanovanje BD

Idejna zasnova in projekt za izvedbo prenove ter notranje opreme celega stanovanja

Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Faza: izvedeno, 2022
Površina: 90 m2
Naročnik: zasebni
Avtor projekta: Manja Bergant, m.i.a.

Mlad par se je odločil za celostno prenovo stanovanja v prostorni dvostanovanjski hiši. Stanovanje, ki je bilo nekdaj dom starih staršev naročnice, je bilo potrebno popolne posodobitve in osvežitve. Stanovanje polno spominov na otroštvo, je postalo dom, ki bo pisalo novo zgodbo – nepopisan list, ki pa s posameznimi predmeti (vaze, slike in ostale umetnine), preteklost poveže s sedanjostjo.
Želja para je bila, da v prostor vnesemo svežino in lahkotnost tako z barvo kot tudi s preprostim oblikovanjem. Vsa oprema je bila oblikovana po meri. Velike vgradne omare, ki hodnik vizualno povežejo s kuhinjo na drugi strani stene, kljub svoji močni potezi, zaradi bele barve, delujejo lahkotno in prostor vizualno povečajo. Želja je bila po čim manj odprtih površinah, zato so večje zaprte površine prekinjene s posameznimi nišami in odprtimi policami – tako na hodniku in kuhinji, kot tudi v sklopu omar v dnevni sobi. Niše postanejo galerijski prostor in prostor za zelenje, ki v prostor vnesejo toplino.
Vgradna oprema v beli barvi omogoča tudi prosto izbiro ostale opreme – mize, stolov, sedežne garniture in ostalega dekorja, ki se ga lahko zlahka zamenja glede na letni čas in razpoloženje.

 

Realized project – complete renovation and interior design

Location: Ljubljana, Slovenia
Project date: 2022
Area: 90 m2
Client: private
Project team: Manja Bergant, m.i.a.